kliederkerk

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Volkskrant schrijft vandaag over een nieuw soort kerk in Nederland:

In Nederland bezoeken inmiddels 20 duizend mensen een paar keer per jaar een kliederkerk. Het merendeel was niet kerkelijk, een derde noemt zich ongelovig. Het heeft een grote aantrekkingskracht op de groep die de afgelopen decennia afhaakte.

Kliederkerk blijkt een kerk te zijn waar allerlei activiteiten worden georganiseerd: sport, creativiteit, kortom een georganiseerde chaos, o ja met ook een beetje geloof. De term kliederkerk is een vertaling van Engels messy church. De kliederkerk is een manier om mensen bij de kerk te betrekken.

Definitie

kliederkerk (de, -en) kerk waar tussen allerlei bezigheden door ook wat religieuze activiteiten worden verricht, vertaling van Engels messy church

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *