koekoeksjong

geplaatst in: Actueel | 0

De Volkskrant vandaag:

‘Al langer is bekend dat in moderne westerse landen zoals Nederland 1 tot 2 procent een ‘koekoeksjong’ is, zoals bastaardkinderen formeel heten: opgevoed door een andere vader dan de biologische, vaak zonder dat te weten.’

Koekoeksjong een formele term?

Zouden ze bij de Volkskrant soms het verschil tussen formeel en informeel niet meer kennen?

Buitenechtelijk kind, synoniemen: onwettig kind, onecht kind; (juridisch) illegitiem kind, extramatrimonieel kind; (verouderd) onnatuurlijk kind; (verouderd formeel) kind buiten huwelijk geboren (archaïsch) bastaard, bastaardkind, kind der zonde; (archaïsch eufemisme) kind der liefde; (informeel) buitenbeentje, buitenbeens kind, keppekind, koekoeksei, koekoekskind, onechie; (scheldwoord) hoerenkind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *