bloedprikbende

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Afgelopen vrijdag berichtte het Algemeen Dagblad dat de politie ‘verdachten bloedprikbende op het oog’ heeft. Daarmee komt binnenkort hopelijk een einde aan die prikbende en daarmee tevens aan het woord bloedprikbende, dat begin oktober zijn opwachting maakte in de media, eveneens in het Algemeen Dagblad.

Met die bloedprikbende wordt een criminele organisatie bedoeld die bij kwetsbare ouderen langsgaat om – ter controle – bloed te prikken. De bejaarden mogen meteen afrekenen en vaak nemen de criminelen ook geld en andere waardevolle zaken mee, zoals creditcards.

Definitie

bloedprikbende (de, -s) criminele bende waarvan de leden voorwenden dat ze bij ouderen bloed komen prikken namens een zorginstelling, terwijl ze die ouderen in feite van hun geld en kostbaarheden beogen te beroven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *