spaarpaal

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft over een experiment in Brabant. Daar wordt in elf gemeenten een proef gedaan om de snelheid van gemotoriseerd verkeer terug te dringen door middel van een spaarpaal in plaats van een flitspaal. Bestraft een flitspaal de hardrijder, een spaarpaal doet het tegenovergestelde door de gefotografeerde automobilist die zich aan de maximumsnelheid houdt, een beloning te tonen.

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de ’spaarpaal’ passeert, zorgt ervoor dat er een bedrag (bijvoorbeeld 8 cent per passage) gespaard wordt. Dit is direct zichtbaar op het bord.

Met de opbrengst van de gezamenlijke automobilisten wordt uiteindelijk iets voor de buurt of wijk gedaan.

Definitie

spaarpaal (de, spaarpalen) langs de weg geplaatste paal met een monitor waarop automobilisten die zich aan de ter plekke geldende maximumsnelheid houden, een bedrag getoond krijgen dat ze door hun verantwoorde rijgedrag bijdragen aan een gezamenlijk fonds ter verbetering van de wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *