kamelenbal

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het AD schrijft vandaag over een ogenschijnlijke bitchfight tussen studentes, waarvan een filmpje op de sociale media is opgedoken:

Op de beelden is te zien dat de vrouwen elkaar te lijf gaan en aan elkaars haren trekken. Het zou gaan om brassen, een traditie bij studentenverenigingen die vooral draait om eer. De video is opgenomen tijdens het zogeheten Kamelenbal, waarbij studenten van de Utrechtse studentenvereniging op bezoek komen bij hun Rotterdamse collega’s.
Kamelenbal debuteerde eerder dit jaar in een totaal andere betekenis (in verband met een kamelenrace) in een Nederlandse krant. De samenstelling kamelenbal heeft feitelijk niet veel met het gebulte dier te maken, maar met rijm. Kamelenbal berust namelijk op de leus ‘drink/zuip je scheel als een kameel’.
Definitie
kamelenbal (het, -s) traditioneel studentenfeest van leden van verschillene vrouwelijke studentencorpora, waarbij veel gedronken wordt, gebaseerd op de vergelijking (drink/zuip je) scheel als een kameel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *