spambeller

geplaatst in: Woord van de dag | 0

KPN moet anders omgaan met ongewenste anonieme oproepen via zijn netwerk, schrijft De Telegraaf vandaag in een bericht dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) KPN op de vingers tikt ‘over spambellers’:

De ACM vindt dat KPN verplicht is grondig te kijken naar spamtelefoontjes door zijn klanten en terughoudender te zijn met het verstrekken van gegevens over de klager.

Tot voor kort werd spam gebruikt als naam voor ongewenste e-mailtjes, maar de in dit bericht gebruikte woorden spamtelefoontje en spambeller bevestigen wat inmiddels in de online-editie van de Dikke Van Dale staat, namelijk dat spam bij uitbreiding ook voor andere ongewenste vormen van communicatie wordt gebruikt, zoals sms-jes en telefoontjes. Spambeller is dan ook samengesteld met spam in de uitbreidende betekenis van spam.

Definitie

spambeller (de, -s) persoon, m.n. werknemer van een callcenter, die anderen ongevraagd belt, vooral met doel iem. een dienst of product te verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *