spitsban

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over de verkeershinder die vrachtfietsen (bakfietsen bestemd voor goederenvervoer) veroorzaken tijdens de spits. Vooral de grote containerfietsen nemen volgens de krant veel te veel ruimte in op het doorsneefietspad. Om die reden bepleit de Amsterdamse lector stadslogistiek een spitsban voor zulke vrachtfietsen. Bij de post- en pakjesbezorgers, die in de steden op grote schaal gebruikmaken van vrachtfietsen, bestaat er begrip voor zo’n spitsban:

Laad- en losplaatsen voor vrachtfietsen (cargobikes) naar de rijbaan, ’spitsverboden’, alles is bespreekbaar om met name de steden bereikbaar te houden.

Uit het bovenstaande citaat kan opgemaakt worden wat wordt bedoeld met een spitsban: een verbod op het gebruik tijdens de spits oftewel het verbannen van de desbetreffende voertuigen tijdens de spits.

Definitie

spitsban (de, -nen) verbod op het gebruik van een bepaald voertuig tijdens de spits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *