babyschaamte

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Demograaf Jan Latten schrijft vandaag een opiniestuk in De Telegraaf over de bevolkingstoename in Nederland. Die is grotendeels het gevolg van immigratie, want millennials hebben last van babyschaamte:

Het asfalt kan de drukte niet meer aan, de woningbouw houdt de vraag niet bij, millennials ontwikkelen babyschaamte.

Babyschaamte verwijst naar het fenomeen dat sommige mensen zich schamen om een baby op de wereld te zetten, omdat dat kind verantwoordelijk is voor druk op het milieu, de natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare ruimte in ons land.

Babyschaamte is de zoveelste samenstelling met schaamte die dit jaar zijn debuut maakt in onze taal. Jan Latten zelf lijkt wel alvast wel wat te zien in het woord, want vandaag laat hij het ook vallen in het BNR-programma ‘Ask me anything’.

Defintie 

babyschaamte (de, g.mv.) schaamte om een baby op de wereld te zetten, omdat elk extra individu in potentie een belasting vormt voor het milieu, het klimaat e.d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *