barbecueschaamte

geplaatst in: Actueel | 1

NRC Next schrijft vandaag over barbecueschaamte:

 

Ons pavlovreactie als woordenboekmakers zou natuurlijk kunnen zijn dat we dit woord meteen als Woord van de Dag op het schild te hijsen. Maar dat doen we niet. Dat is namelijk niet nodig nu vanaf volgende maand in de online-editie van de Dikke Van Dale staat dat schaamte een productief tweede deel in samenstellingen is geworden:

Dat schaamte in ruim een half jaar tijd zo productief is geworden in samenstellingen, is vast een teken van het een of ander. Blijkbaar vinden we schaamte opeens collectief heel aantrekkelijk. Impliceert dit dat we een schaamtecultuur worden? Of krijgen we op de middellange termijn nu juist zo’n afkeer van die vlieg-, vlees-, bezorg- en ja ook barbecueschaamte dat we in reactie daarop juist binnenkort weer onbeschaamd gaan vliegen, vlees eten, pakjes laten bezorgen of barbecueën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *