ecoprotest

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vandaag verscheen het ‘Dreigingsbeeld Terrorisme van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Daarin wordt een nieuw terrorismerisico gesignaleerd, namelij: ‘eco-protest en klimaatactivisme’:

Eco-activisme is een nieuw veld wat makkelijk in die polarisatie meegaat. Daarom melden we het. En binnen de groepen kunnen overtuigingen van personen tot extremisme leiden.

De woorden eco– en klimaatactivisme kenden we al, maar ecoprotest (het streepje is niet nodig) maakt vandaag zijn debuut in de media. Het is een vrij doorzichtige combinatie van het voorvoegsel eco-, dat verkort is uit ecologie of ecologisch, en protest.

Definitie

ecoprotest (het, -en) protest tegen de aantasting van het ecosysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *