roestuin

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Afgelopen dagen vond in de RAI de tuinbouwbeurs plaats en daar was ook ruimte gemaakt voor informatie over de wietteelt. Daarover bestaat veel kennis in Nederland en landen waar de wietteelt gelegaliseerd is, zijn nu naarstig op zoek naar informatie daarover. In Nederland mag nu alleen medicinale wiet worden gekweekt, maar sommige deskundigen zijn ervan overtuigd dat er binnen niet al te lange tijd een hoekje in de moestuin kan worden ingericht als roestuin. Zo zei de baas van Dutch Passion Seeds gisteren in Het Parool:

Ik ben ervan overtuigd dat cannabiszaad straks bij de Albert Heijn te koop is. Dan kun je niet alleen sparen voor een moestuintje, maar ook voor een roestuintje.

Roestuin is een mooi gevonden, oer-Hollands ogend woord voor een tuintje waar je een paar geestverruimende planten kweekt, al dan niet voor eigen gebruik, planten dus die een roes teweeg kunnen brengen, zoals de alom bekende nederwietplant Cannabis sativa.

Definitie

roestuin (de, -en) tuin of een deel daarvan waar je planten kweekt waarvan geestverruimende middelen gemaakt worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *