towelkini

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het schijnt hét modegadget van de zomer van 2019 te gaan worden, aldus De Telegraaf van vandaag: de towelkini:

De nieuwe vondst is een zwempak en handdoek ineen. Op sociale media vragen mensen zich af of het niet om een grap gaat. Ook zitten veel mensen met de vraag hoe je zo’n towelkini moet aantrekken.

Volgens het Belgische tijdschrift Zita, waarin het woord vorige week zijn mediadebuut in ons taalgebied maakte, oogt de towelkini ‘als twee handdoeken die aan elkaar zijn genaaid met uitzondering van enkele gaten waardoor je je ledematen en je hoofd kan steken’.

Towelkini is – net als bijvoorbeeld monokini en tankini – gevormd naar analogie van bikini, het bekende tweedelige badpak voor dames. Het eerste woorddeel luidt towel, en dat is Engels voor (bad)handdoek. Een towelkini is dan ook een badpak en een baddoek ineen.

De towelkini is een idee van modeontwerper Aria McManus, die dit badtextiel vooral heeft bedacht omdat het zo praktisch zou zijn. Nadeel van de towelkini is wel dat bij het zonnen de buik niet kan bruinen. Daarentegen biedt de towelkini wel de mogelijkheid de billen aan de zon bloot te stellen.

Definitie

towelkini (m, towelkini’s) badpak waarvan de voorkant oogt als een hansopje en de achterkant als een badlaken, dat de billen (en een deel van de rug) vrij laat, Engels

Vond u dit artikel interessant? Sponsor de Taalbank dan veilig via Ideal of Paypal!    Totaal


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *