stadhuisrammer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Gisteren reed iemand in volle vaart op de entree van het stadhuis in Harderwijk af en vandaag wordt hij in De Telegraaf getypeerd als stadhuisrammer;

Stadhuisrammer had problemen

Stadhuisrammer maakt vandaag zijn mediadebuut. Het oogt op het eerste gezicht misschien niet zo heel interessant, maar is dat misschien toch wel. Dat komt omdat het woord een trend weerspiegelt: de laatste tijd rijden wel vaker boze burgers in op gemeentehuizen. Zo herinneren we ons dat een paar maanden geleden iemand in Bemmel in een auto met gasflessen erin is ingereden op het plaatselijke gemeentehuis.Ook die persoon had problemen met de lokale overheid.

Misschien wordt stadhuisrammer wel een soortnaam voor iemand die problemen met het lokale bestuur heeft en uit protest met een voertuig (auto, tractor, vorkheftruck) het symbool van de plaatselijke overheid, d.w.z. het gemeente-of stadhuis, fysiek te lijf gaat.

Definitie

stadhuisrammer (de, -s) iemand die uit protest tegen gemeentelijk beleid met een voertuig inrijdt op het gemeente- of stadhuis ter plaatse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *