tulpentrapper

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De bollenvelden, afgelopen paasweekend trokken ze zo’n 200.000 bezoekers. Ook internationaal zijn de tulpen beroemd en heel wat buitenlandse toeristen plannen speciaal hun reis naar Nederland in april om hier de bollenvelden in bloei te kunnen zien staan. Én om tussen die bloeiende tulpen een selfie te maken.

Wat niet op de foto staat, is de vertrapte tulp. In de zoektocht naar de perfecte selfie knakken er heel wat bloemen.

Dat schrijft columniste Fee Buurmans vandaag in BN/DeStem onder het kopje Tulpentrappers.

Veel bloementoeristen vertrappen namelijk bij het maken van hun iconische tulpenfoto en passant de tulpen die ze zo mooi vinden. In de bollenstreek begint dat een probleem te worden en worden al bollen- en tulpenambassadeurs ingezet om tulpentrappers ervan te weerhouden snel een veld in te lopen voor een selfie.

Tulpentrapper is weliswaar een woord voor iets lelijks, maar het is wel een mooi woord. Het getuigt van ritmegevoel en heeft een aansprekend beginrijm: tulp en trapper beginnen immers beide met een t. Of het woord beklijft, is de vraag, al is er wel een kans dat er in de nabije toekomst een speciaal woord voor problematische Bollenstreekbezoekers moet gaan komen.

Definitie

tulpentrapper (de, -s) toerist die in de Bollenstreek bij het maken van selfies de tulpen vertrapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *