stekkersubsidie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Afgelopen zaterdag kopte het Algemeen Dagblad:

Schimmige stekkersubsidie brengt staatssecretaris Snel in het nauw

Met die stekkersubsidie blijkt fiscale subsidiëring van elektrische auto’s te worden bedoeld. Vooral kopers en rijders van dure stekkerauto’s, zoals Tesla en Jaguar, blijken ervan te profiteren. De subsidie wordt in de krant ‘schimmig’ genoemd, omdat het rekenmodel dat eraan ten grondslag ligt onduidelijk is. Vandaar dat de staatssecretaris nu een probleem heeft.

Stekkersubsidie is een splinternieuwe samenstelling met stekker, waarmee in recente samenstellingen vaak wordt verwezen naar elektrisch vervoer. Je hebt stekkerauto’s, stekkerscooters en nu dus ook een stekkersubsidie.

Hoewel het woord stekkersubsidie nieuw is, is het fenomeen waar het woord naar verwijst wel al langer bekend. Dat vooral dure stekkerauto’s van fiscale subsidies profiteren, is al eerder tot uiting gekomen in het woord teslabonus.

Definitie

stekkersubsidie (de, -s) subsidie van stekkerauto’s in de vorm van fiscale bevoordeling van het bezit en het gebruik daarvan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *