halloweenbrexit

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Diverse kranten typeren vandaag het uitstel voor de brexit tot 31 oktober 2019 als een halloweenbrexit. De typering is overgenomen uit het Engels, waar gisteren al snel werd ontdekt dat de uiterste datum van de brexit ongeveer samenvalt met het griezelfeest. ‘May’s Halloweenhorror’, kopte The Daily Mail en ook andere media – niet alleen in Groot-Brittannië – legden een relatie met het horrorfeest. De kranten zijn het erover eens. Ze vinden Halloween een gepaste maar riskante uiterste houdbaarheidsdatum voor de ‘Brexit horrorstory’.

Hoewel halloweenbrexit letterlijk verwijst naar de datum waarop Halloween plaatsvindt, heeft Halloween in deze samenstelling duidelijk de figuurlijke betekenis horror- of griezel-. Halloweenbrexit is dan ook een omineuze naam, al merkte een Britse krant gisteren fijntjes op dat de brexit hoe dan ook een horrorverhaal is.

Definitie

halloweenbrexit (de, g.mv.) brexit die uiterlijk plaatsvindt op 31 oktober 2019, de dag waarop Halloween valt, met de bijgedachte dat de brexit eng is en het proces dat daartoe leidt volgens een angstaanjagend scenario verloopt, vertaling van Engels Halloween Brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *