vergisreiziger

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vanochtend staakten diverse beroepsgroepen, waaronder machinisten en conducteurs. Duidelijk was gecommuniceerd dat de treinen tot iets over zeven uur niet zouden rijden. Toch waren er reizigers die bij vergissing toch eerder naar het station gingen, omdat ze dachten dat de treinen wél zouden rijden. De Telegraaf noemde ze vanochtend op de website vergisreizigers.

Vergisreiziger is een nieuwe samenstelling met vergissen, dat sinds de opkomst van de vergistoerist een paar jaar geleden populair is als eerste deel van samenstellingen. Zowel vergistoerist als vergisreiziger is een gelegenheidswoord, dat we waarschijnlijk mogen vergeten. Interessant is wel de trend dat er kennelijk gemakkelijk samenstellingen met vergis kunnen worden gevormd.

Definitie

vergisreiziger (de, s) reiziger die door een misvatting gebruik wil maken van een openbaar vervoermiddel waarvan echter is aangekondigd dat het niet zal rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *