klimaatrekenaar

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatrekenaar

Eerste vindplaats: het woord is in 2015 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: iemand die belast is met het begroten van de voorgenomen maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan

Citaat: ‘Alle klimaatplannen die in Parijs een rol spelen, gaan samen nog steeds 12- tot 14 miljard ton per jaar over de grens die voor 2 graden opwarming zou gelden; de hoeveelheid CO2 die, maar dat is toeval, topvervuiler China nu jaarlijks de lucht in pompt. In de wereld van de klimaatrekenaars wordt daarom sinds enige tijd veel aandacht besteed aan zogeheten negatieve emissies: het wegvangen van CO2 uit de atmosfeer door massaal bos aan te planten en door CO2 onder de grond op te bergen, bijvoorbeeld in lege aardgasvelden. (De Volkskrant, 28-11-2015)

Engels: climate calculator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *