klimaathypocriet

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaathypocriet

Eerste vindplaats: het woord is in 2010 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: klimaatactivist die anderen oproept klimaatmaatregelen te treffen, maar zelf intussen gedrag vertoont dat klimaatverandering in de hand werkt

Citaat: ‘Voordat groene bankiers als Al Gore, de klimaathypocrietwiens leefwijze net zoveel CO2 kost als een Afrikaanse stad, hun zakken gaan vullen en wij door apocalyptische groene activisten worden gedwongen als middeleeuwse kluizenaars te gaan leven, is het zaak de basis van de wetenschap rond het klimaat nog eens goed, en in het openbaar, met alle gegevens en de statistische hocuspocus die op de ‘rauwe’ data wordt losgelaten aan ons, het volk, te presenteren.’ (De Volkskrant, 1-1-2010)

Engels: climate hypocrite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *