klimaatangst

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatangst

Eerste vindplaats: het woord is in 2007 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: angst voor klimaatverandering en/of de gevolgen daarvan

Citaat: ‘Herinnert u zich nog de T-shirts van Greenpeace met opdruk ‘My body is in danger’ of ‘No Time To Waste’? Grote letters, zwart op wit of wit op zwart. Het is een shirt dat een generatie tekende. Mijn generatie. Van klimaatangst was indertijd – zeg maar eind jaren 80, begin jaren 90 – nog amper sprake. Milieuvervuiling was toen in het algemeen nog de boosdoener die ons lijf in gevaar bracht, met het gat in de ozonlaag als meest concrete dreiging.’. (De Morgen, 30-11-2018)

Engels: climate change fear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *