klimaatmaatregel

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatmaatregel

Eerste vindplaats: het woord is in 1992 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: maatregel ter bescherming van het klimaat en/of ter bestrijding van klimaatverandering.

Citaat: ‘In de kwartaalpeilingen van het Sociaal en Cultureel Planbureau naar de opvattingen van de bevolking zie je ‘natuur en milieu’ stijgen op de ranglijst van onderwerpen die politieke prioriteit verdienen. Daarbij gaat het om voor- én tegenstanders van het huidige beleid. Klimaatmaatregelen zijn daarnaast ook een polariserend onderwerp, met vurige aanhangers (GroenLinks, D66) en opposanten (CDA, VVD). ‘ (NRC, 12-12-2018)

Engels: climate measure, climate step

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *