klimaatstrijd

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatstrijd

Eerste vindplaats: het woord is in 2007 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: 1 bestrijding van de klimaatverandering  2 bestrijding van de klimaatontkenners of -relativisten

Citaat: ‘Terwijl de generatie die nu achter de knoppen zit nog opgroeide met het idee dat ze het beter zouden hebben dan de generatie die hen voorging, is de situatie nu anders. Dit is spelen met onze toekomst. We hoeven geen lessen over duurzaamheid te krijgen van ministers die nalaten op te dagen op belangrijk klimaatoverleg. Het is tijd voor een generatie politici die opgroeit met een besef van de immense politieke verantwoordelijkheid voor het klimaatprobleem. Laat de klimaatstrijd geen generatiestrijd worden.’ (De Morgen, 19-1-2019)

Engels: climate conflict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *