klimaatsparend

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: klimaatsparend; klimaatsparender, meest klimaatsparend

Eerste vindplaats: het woord is in 2008 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: geen klimaatverandering veroorzakend

Voorbeelden: klimaatsparende producten

Citaat: ‘Noodzakelijk zijn concrete afspraken over absolute C02-uitstootreducties, over de financiering en de duurzame methodes en technologieën om dat te realiseren, meer landen die toezeggen een duit in het zakje te doen, sponsoring door industrielanden van klimaatsparende maatregelen in ontwikkelingslanden en compensatie voor bosrijke naties die ontbossing, goed voor een vijfde van de uitstoot, tegengaan.’ (De Morgen, 1-12-2008)

Engels: climate saving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *