klimaatrelativisme

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: het klimaatrelativisme

Eerste vindplaats: het woord is in 2007 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: opvatting dat het wel mee zal vallen met de klimaatverandering en/of de schadelijke gevolgen daarvan

Citaat: ‘Wie naar zijn daden kijkt, ziet een president die stilaan doet wat hij beloofd heeft, die vooralsnog weinig schade berokkent en soms ook het gelijk aan zijn kant krijgt. Zijn klimaatrelativisme is onversneden atavisme, maar de Amerikaanse staten en grootsteden en het bedrijfsleven gaan door met de vergroening. Op zijn manier toont Trump dat we een duurzamere economie niet per decreet kunnen invoeren.’ (Trends, 11-1-2018)

Engels: climate relativism

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *