klimaatpact

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: het klimaatpact

Eerste vindplaats: het woord is in 2001 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: overeenkomst tussen politieke partijen en/of diverse groepen in de maatschappij over de manieren waarop de klimaatverandering wordt aangepakt

Voorbeelden: een klimaatpact sluiten

Citaat: ‘Klimaatbeleid gaat om meer dan CO2-uitstoot. Het is een condition humaine waarmee we het in het leven moeten zien te redden. Plastic bekertjes gaan opvissen in de Noordzee is kinderspel, gevraagd wordt een echte attitude voor het klimaat. Maar hoe bereiken we die? Aandacht van scholen, kerken en serviceclubs kan helpen, maar volstaat niet. Uiteindelijk zal het toch de overheid moeten zijn die een stroomstoot geeft aan een omvattend onderwerp als het klimaatpact. Alleen, de overheid voelt de urgentie nog niet.’ (De Morgen, 31-1-2019)

Engels: climate pact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *