klimaatnazi

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatnazi

Eerste vindplaats: het woord is in 2014 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: (scheldwoord) klimaatontkenner

Citaat: ‘Al Gore, die schatrijk is geworden met alarmistische klimaatverhalen, voorspelde zeven jaar geleden dat de Noordpool dit jaar ijsvrij zou zijn. Het probleem voor hem is Gore heeft een bloeiend alarmistenbedrijf dat de Noordpool een heel andere kant uit ging: er ligt momenteel een recordhoeveelheid ijs op de Noordpool, meer dan negentien miljoen vierkante kilometer. De alarmisten noemden de dissidenten klimaatnazi’s die moesten worden doodgezwegen.’ (De Telegraaf, 6-9-2014)

Engels: climate nazi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *