klimaatgeschiedenis

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatgeschiedenis

Eerste vindplaats: het woord is in 1949 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: klimatologische geschiedenis van een gebied, van de aarde

Citaat: ‘De Arctic Coring Expedition (ACEX)  vond plaats in internationale wetenschappelijke samenwerking tussen dertien Europese landen, waaronder het onze, met onder meer de VS en Japan. Doel was het ophalen van een aantal honderden meters lange boorkernen uit de bodem van de Noordelijke IJszee. Uit zo’n boorkern kunnen wetenschappers aan de hand van de erin aangetroffen aardlagen de klimaatgeschiedenis van het betreffende gebied aflezen.’ (Eindhovens Dagblad, 29-9-2004)

Engels: climate history

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *