klimaatdeal

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: de klimaatdeal

Eerste vindplaats: het woord is in 2007 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: klimaatafspraak

Voorbeelden: een klimaatdeal maken

Citaat: ‘Bijna tweehonderd landen zover krijgen om hun ja-woord te geven voor een internationale klimaatdeal, valt het best te omschrijven als een spelletje schaak op vijftien borden tegelijk. Als je ontwikkelingslanden iets geeft, dan moeten de olieproducerende landen evenveel krijgen. Elders willen de rijke landen dan een slag binnenhalen en verderop wachten de kleine eilandstaten die in de oceaan verdwijnen.’ (De Morgen, 12-12-2015)

Engels: climate deal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *