klimaatcynisme

geplaatst in: Klimaatwoorden | 0

Grammatica: het klimaatcynisme

Eerste vindplaats: het woord is in 2010 voor het eerst in een Nederlandstalige krant aangetroffen.

Omschrijving: cynisme over de mogelijkheid om klimaatverandering te voorkomen of te beperken.

Citaat: ‘Samsom gelooft dat het grootste gevaar is dat politici misbruik maken van de wetenschap. Een veel groter gevaar is dat politici geen gebruikmaken van de wetenschap en ze juist misbruik maken van de twijfel. De blunder van het IPCC is zo ernstig, omdat die het klimaatcynisme aanwakkert. Juist omdat kennis over het klimaat zo controversieel is, moet de kwaliteitscontrole optimaal zijn, moeten de bronnen openbaar worden gemaakt en eerlijkheid worden geboden over de onzekerheden.’ (De Volkskrant, 2-2-2010)

Engels: cynicism on climate change

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *