klimaatwerkloze

geplaatst in: Etymologie, Woord van de dag | 0

Nepnieuws, dat is wat GroenLinks-voorman Jesse Klaver verspreidt. Althans volgens voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW. Aanleiding voor die boude uitspraak is een optreden van Jesse Klaver, afgelopen maandag, bij Eva Jinek, waarin hij beweerde dat de industrie niets betaalt voor CO2. Ook elders werd gisteren in de media al duidelijk dat Klaver een onjuiste voorstelling van zaken had gegeven.

Hans de Boer vindt de bewering van Klaver – en zijn bijbehorende plannen – zelfs schadelijk voor de werkgelegenheid. Als de Nederlandse industrie zwaarder belast zal worden, zoals Klaver wil, zal dat volgens De Boer leiden tot 50.000 werklozen. Klimaatwerklozen noemt hij ze, en daarmee is er weer een nieuwe parel aan het rijtje klimaatsamenstelling geregen.

Definitie

klimaatwerkloze (de, -n) iemand die werkloos geworden is doordat de internationale concurrentiepositie van het bedrijf waar hij werk had is verslechterd als gevolg van klimaatmaatregelen van de nationale overheid, gemunt door VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *