zombiester

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Onder de kop ‘Kosmische koe’ blijkt zwart gat of zombiester schrijft De Volkskrant vandaag over ‘een mysterieuze flits uit de ruimte’ met de technische naam AT2018cow, die wereldfaam geniet ‘als The Cow – de koe, dus’. Het blijkt om een zwart gat te gaan van een zware ster.

Daarmee heeft het Nederlands er meteen een synoniem van zwart gat bij, want zombiester maakt vandaag zijn debuut in de Nederlandstalige media. Het woord komt overigens niet uit de lucht vallen. Het is een vertaling van de Engelse vakterm zombie star.

Definitie

zombiester (de, -ren) zwart gat, m.n. zwart gat dat resulteert bij een zware supernova-explosie, vertaling van Engels zombie star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *