pillengeneratie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De dag waarop yogasnuiver  (iemand die gewoonlijk gezond en bewust leeft, maar zich nu en dan, bv. in het uitgaansleven, te buiten gaat aan partydrugs en cocaïne) als tweede is geëindigd in de Woord van het Jaar-verkiezing van Van Dale, schrijft De Telegraaf onder de kop ‘Zorgen om pillengeneratie’ over het drugs- en drankgebruik van millennials.

Sinds 2003, toen pillengeneratie zijn debuut maakte in de media, is het vandaag de vijfde keer dat we het woord in een krantenbericht aantreffen. Wordt het soms langzamerhand een generatienaam, zoals patatgeneratie in het verleden ook is geworden?

Misschien. Vooralsnog is het geen bekend woord en dus ook geen algemeen gangbare generatienaam, maar dat kan het natuurlijk wel worden, zeker als de voorstellen van sommige politici om xtc te legaliseren werkelijkheid zullen worden.

Definitie

pillengeneratie (de, g.mv.) ongunstige benaming voor de generatie van de millennials, die relatief veelvuldig experimenteren met xtc e.d., synoniem generatie Y

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *