AOW-plus

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Financieele Dagblad schrijft vandaag over een nieuwe vorm van ‘pensioensparen’ voor zzp’ers. Die zouden door het afdragen van extra AOW-premie bij de overheid een hogere AOW-uitkering kunnen opbouwen. Het idee daarvoor is afkomstig van de zzp-organisatie Zelfstandigen Bouw, die het AOW-plus hebben genoemd:

Het enige risico dat deelnemers aan de AOW-plus lopen is dat de overheid de pensioengerechtigde leeftijd verhoogt (…). Die leeftijd zal dan ook gelden voor de extra uitkering. De kans dat de overheid de extra uitkeringen minder dan waardevast verhoogt, acht de zzp-vertegenwoordiger uitgesloten.

Andere spelers in de aanvullendpensioenwereld zijn sceptisch over de AOW-plus, dat daarom waarschijnlijk de status van ‘opgelaten ballon’ niet zal ontstijgen.

Definitie

AOW-plus (de, g.mv.) AOW met een aanvullende uitkering waarvoor werknemers en zzp’ers tijdens hun werkzame leven kunnen sparen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *