Kiki-challenger

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De laatste dagen lezen we in de media geregeld over een populaire challenge op de sociale media: de Kiki-challenge (ook wel bekend als de Keke-challenge). Die internetuitdaging houdt in dat je uit een langzaam rijdende auto stapt om naast die auto zo mooi of origineel mogelijk een dansje te doen op een passage uit het nummer In My Feelings van de Canadese rapper Drake: ‘Kiki, do you love me? / Are you riding? / Say you’ll never ever leave from beside me’. Waarna de challenger (zo noemt de Belgische krant De Standaard vandaag mensen die ‘de uitdaging aangaan’) weer in de auto stapt. Het dansje wordt gefilmd en daarna op Instagram of Facebook gezet. Allemaal voor de likes.

 

 

Afgelopen weekend ging het grondig mis in de buurt van Putten, toen een Kiki-challenger zijn auto blijkbaar niet kon bijhouden, waarna deze tegen een boom tot stilstand kwam.

 

 

Wanneer komt de Kiki-challenge in het woordenboek, mailde iemand. ‘Nooit’, tenzij Kiki-challenge een soortnaam wordt, bijvoorbeeld voor een uitdaging om een dansje te doen op een zeurderig wijsje in het algemeen. Zolang Kiki-challenge zich echter niet losmaakt van het nummer In My Feelings van Drake, blijft het een eigennaam en is deze taalvorm lexicografisch volstrekt oninteressant.

Dat laatste geldt vooralsnog ook voor Kiki-challenger, ook al is die taalvorm wél een soortnaam en dus tevens een woord. Kiki-challenger is een soortnaam voor iemand die de Kiki-challenge is aangegaan en een filmpje van zijn dansje op ‘Kiki, do you love me …’ op de sociale media heeft geplaatst. Hoewel Kiki-challenger een soortnaam is, is de kans uitermate klein dat deze taalvorm woordenboekwaardig wordt. De taalvorm is namelijk gekoppeld aan een hype en de kans is groot dat het woord Kiki-challenger met het fenomeen weer snel verdwenen is.

Definitie

Kiki-challenger (m, -s) man of vrouw die naast een rijdende auto een dansje uitvoert op de muziek van het nummer ‘In My Feelings’ van de Canadese rapper Drake en een filmpje daarvan op de sociale media post, genoemd naar het personage Kiki (‘Kiki, do you love me’), waarover Drake zingt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *