pikpraat

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Op diverse nieuwssites verscheen vandaag het bericht dat er een nieuw stopapp is tegen seksuele straatintimidatie. De app maakt deel uit van de campagne ‘pikpraat van straat’. Rotterdam heeft de app geïntroduceerd omdat de stad sissen, naroepen, ongewenste seksverzoeken en seksueel beledigen voortaan gemakkelijk wil kunnen beboeten. Om duidelijk te maken dat het de stad ernst is, zet Rotterdam zelfs lokboa’s in om mensen die zich bezondigen aan pikpraat te kunnen opsporen.

Pikpraat oogt op het eerste gezicht als een vrij plat woord voor seksuele intimidatie, afkomstig uit de straattaal, maar is in werkelijkheid bedacht door de Rotterdamse ambtenarij. Je kunt er veel van zeggen, maar het is elk geval een weinig verhullende term, die des te meer opvalt dankzij de allitererende p’s in de samenstellende delen pik (mannelijk geslachtsdeel) en praat.

Het woord maakt vandaag zijn debuut in de media en heeft doordat het in een overheidscampagne figureert de potentie (no pun intended) om een blijvertje te worden in onze taal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *