gender reveal party

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘Als we nou om te beginnen eens alles verbieden waar geen behoorlijk Nederlands woord voor is, zou dat niet al een heleboel helpen?’ schreef Koos van Zomeren ooit. Die zin schoot ons te binnen toen we vanochtend in De Volkskrant lazen over een fenomeen dat blijkbaar uit Amerika is overgewaaid: de gender reveal party. Het is zo Amerikaans-Engels dat we het maar niet als één woord zullen spellen, maar als het ooit ingeburgerd raakt, zou het zomaar kunnen dat de baasjes van de Nederlandse spelling vinden dat we genderrevealparty moeten gaan schrijven.

Hopelijk is deze trend een kwestie van tijdelijke collectieve zinsbegoocheling onder aanstaande ouders. Want wat houdt de gender reveal party in?

Welnu, zwangeren die rond de 20e week van de zwangerschap een echo laten maken, vragen de echoscopist het geslacht van de aanstaande boreling op een briefje te schrijven. Dat briefje kijken ze zelf niet in, maar brengen ze naar de bakker. Die bakt een taart die van binnen of roze (meisje) of lichtblauw (jongetje) is. Het aanstaande ouderpaar organiseert vervolgens een feestje, waarbij op een zeker moment de taart wordt aangesneden.

It’s a …! Boy/girl, want voor hermafrodieten (wat iets anders is dan genderneutralen) bestaat nog geen kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *