estcoin

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vergeet de bitcoin, het Baltische staatje Estland onderzoekt namelijk niet alleen de mogelijkheid om de estcoin, een eigen digitale munt in te voeren, maar lijkt daar ook grote plannen mee te hebben. Mocht de invoering van de estcoin namelijk slagen, dan geldt voor deze munt wat eigenlijk voor alle digitale valuta’s geldt: hij kan ook gemakkelijk buiten de landsgrenzen  worden gebruikt.

Hoewel de estcoin een Ests initiatief is, is het woord estcoin in feite Engels. Het is samengesteld van de eerste letters van de landnaam Estonia (Estland) en het Engelse woord coin, dat sinds het succes van de bitcoin bezig is een soort achtervoegsel te worden in namen van digitale valuta’s.

Mocht de eurozone bijvoorbeeld nog eens uiteenvallen, dan zou het ons niet verbazen als we in Europa met nedcoins, britcoins en icecoins kunnen gaan betalen. En als de euro blijft maar het chartale geld nog eens verdwijnt, dan tellen we onze vermogens wellicht in eucoins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *