bikinicarrière

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Als we De Telegraaf niet zouden lezen, zouden we het nooit hebben geweten, maar Sylvie Meis stopt als bikinimodel. ‘Einde aan bikinicarrière van Sylvie’, kopt De Krant van Wakker Nederland. Het is de eerste keer dat dit woord voor de ‘loopbaan als bikinimodel’ (de voor de hand liggende definitie van bikinicarrière) in een krant opduikt.

Bikinicarrière is een vrij uniek woord. Voor zover we kunnen nagaan zijn er geen andere samenstellingen met carrière, waarin het eerste woorddeel een kledingstuk noemt. Hoedencarrière, bruidsjurkencarrière, jassencarrière, rokkencarrière – als die woorden al bestaan, betekenen ze niet ‘loopbaan als hoedenmodel, bruidsjurkenmodel, jassenmodel of rokkenmodel. Zelfs lingeriecarrière (carrière als lingeriemodel) blijkt niet eens voor te komen.

Vooralsnog is bikinicarrière een gelegenheidswoord, maar ooit komt er natuurlijk ook een einde aan de carrière van Doutzen Kroes. Hoe zal De telegraaf dat einde aankondigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *