draaideurdonatie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

NRC Handelsblad schrijft vandaag over een vorm van subsidiëring van Europese instellingen, zoals partijen die hun activiteiten blijken te kunnen financieren door middel van ‘een systeem van draaideurdonaties’. ‘Donateurs (…)  kregen in ruil voor hun donaties opdrachten toegespeeld’. Dat gebeurt misschien wel vaker, maar het pikante aan de gewraakte draaideurdonaties is dat ze geworven werden met als doel subsidie van de EU binnen te harken.

Het is niet de eerste keer dat we het woord aantreffen. In december figureerde het ook al eens in een krant en op internet treffen we het eveneens aan. Bespeuren we daar wellicht een beerput? Anyway, draaideurdonatie zou best weleens een begrip kunnen worden voor een donatie aan een stichting in ruil voor een opdracht, want misschien bestaan zulke donaties niet alleen voor het binnenhengelen van EU-subsidies, maar bijvoorbeeld ook om andere subsidies te verwerven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *