dwangbruid

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het wordt wel niet het echte Woord van de Dag, maar de term is het wel waard te worden opgemerkt: dwangbruid. Een dwangbruid is een bruid die gedwongen wordt om met een bepaalde, niet door haarzelf gekozen man te trouwen. Ze is met andere woorden onvrijwillig betrokken in een dwanghuwelijk. De Telegraaf noemt zo’n ‘gedwongen bruid’ vandaag een dwangbruid. Nederland moet namelijk een ‘reddingsbrigade voor dwangbruiden’ krijgen, vindt de Tweede Kamer.

Als de Kamer die maatregel wil, is dwangbruid – dat vandaag zijn debuut maakt in onze taal – een serieus te nemen woord. Wie weet zal dwangbruid dan ook binnenkort het woord dwanghuwelijk, dat in 2011 in de Dikke Van Dale werd opgenomen, gezelschap komen houden in het woordenboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *