o-shot

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘De ultieme vitamine voor down under,’ zo noemt de cosmetische arts Olivier Groh zijn o-shots, die naar verluidt ‘zorgen voor sterkere orgasmes en meer zin in seks’. O-shot is een verhullende dus eufemistische verkorting van het woord orgasmeshot, dat vandaag samen met de genoemde verkorting debuteert in het Algemeen Dagblad.

Met beide woorden wordt een reeks lustverhogende injecties bedoeld met een substantie van ‘eigen bloedplaatjes’. ‘De injecties (…) geeft de arts onder plaatselijke verdoving in de vagina en in de clitoris.’

De behandeling is multifunctioneel, want behalve dat de behandeling vrouwen aan een beter orgasme helpt zou het hun ook afhelpen van hun incontinentieklachten. Een proefpatiënt, die om die laatste reden een o-shot wilde, vertelt: ‘Het deed minder pijn dan gedacht.’Na een paar weken merkte ze de voordelen: haar incontinentieklachten zijn nagenoeg verdwenen. ‘En ja, ze voelt dus ook “bijwerkingen” van het betere orgasme. “Al had ik daar voordien ook geen problemen mee.”‘

De behandeling berust op een ‘Amerikaanse methode, waarbij een speciale centrifuge bloedplaatjes uit het bloed haalt, die worden teruggespoten in de vagina.’ In het artikel wordt een verband gelegd met plaatjesrijk plasma (prp), dat recentelijk ook in het nieuws was omdat het wordt gebruikt als filler bij zogeheten vampire facelifts , die zo genoemd worden omdat het gezicht van de patiënt tijdens de behandeling bloedrood wordt.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij noemt het effect van het o-shot overigens ‘heel brutaal en heel onbewezen’: ‘Echt, als je leest wat die injectie allemaal doet; het kan niet op. En dan de prijs die hij durft te vragen. Het is écht te gek voor woorden.’

Dat mag dan zo zijn, maar strikt genomen klopt die laatste zin van de kwakzalverijbestrijder niet: je kunt geen behandeling zo gek bedenken of er komt wel een woord voor. De catchy woorden orgasmeshot en o-shot bewijzen dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *