aaiservice

geplaatst in: Woord van de dag | 0

We kenden al het woord streelmeisje ter aanduiding van de mooie meisjes die in spelprogramma’s op tv de te winnen prijzen presenteert door er lieftallig met haar hand over te aaien, maar sinds deze week blijkt het Nederlands ook over het woord aaiservice te beschikken.

De aaiservice is niet ontstaan in de wereld van glitter en glamour, maar gewoon bedacht door een slim kattenvrouwtje. Het woord verwijst namelijk naar een moderne vorm van dienstverlening aan mensen met katten. In de vakantietijd moesten die hun huisdieren vroeger naar het dierenpension brengen: niet leuk voor de kat, die niet zozeer aan zijn baasje als wel aan zijn woonomgeving gehecht is. Daar is deze zomer verandering in gekomen

Dankzij de aaiservice kunnen de katten deze zomer thuisblijven. De aaiservice is namelijk een betaalde vorm van dienstverlening, waarbij een kattenliefhebster dagelijks het huis van de vakantie vierende kattenbezitter bezoekt om daar de kat te voeden en te laven alsmede hun bak te verschonen én de poes enige minuten te strelen. Fijn voor de kat, maar natuurlijk ook voor de dienstverleenster, want zoals bekend hebben katten juist zo’n hoge aaibaarheidsfactor omdat het aaien óók de streler of streelster een prettige ervaring oplevert. En dat ook nog eens tegen betaling, want het aaibedrijfje (nóg een nieuw woord) rekent terecht een kleine bijdrage voor deze vorm van dienstverlening, waarbij en passant ook nog eens de planten verzorgd worden en de brievenbus wordt geleegd.

Puur geluk! Het bestaat dus nog, zelfs in deze roerige tijden, want dankzij de aaiservice geniet niet alleen de kat van een ontstreste zomervakantie, maar is ook de katteneigenaar happy en wordt de aaidienstverleenster de hemel te rijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *