selfioot

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Op Twitter ontstaat soms ongemerkt nieuwe taal. Zo reageerde een twitteraar met niet al te veel volgers afgelopen week op een selfie in het Algemeen Dagblad met de opmerking selfioten. Het woord werd niet opgepikt, maar is wel interessant als minachtende benaming voor mensen die almaar rare selfies maken en via de sociale media verspreiden.

In het Nederlands was selfioot tot afgelopen week nog onbekend, maar voor idioten die een (rare) selfie maken werd hetzelfde woord eerder al weleens in het Engels en het Duits gebruikt. Zo schreef een Duitser in februari op een internetforum naar aanleiding van de dood van een selfiefotograaf in India nogal hardvochtig: ‘Ist doch nur gut für alle, wenn sich die Selfioten aus dem Genpool entfernen.

Selfioot is een blend (een soort samentrekking) van selfie en idioot. Het is niet alleen een mooie taalvondst , maar het is vooral opmerkelijk dat het woord nog niet eerder ontdekt, geïntroduceerd of zelfs gangbaar geworden is, althans onder selfiecritici.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *