calamiteitencatering

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Je denkt er niet over na, maar ook in tijden van rampen en pestilentiën moet er gegeten en gedronken worden. In elk geval door de hulpverleners, want rampenbestrijding vreet energie. Neem Schiphol gisteravond. Urenlang was het vliegveld afgesloten, maar de marechaussees en agenten kun je natuurlijk niet met een lege maag hun werk laten doen.

Voor zulke gevallen blijkt er calamiteitencatering te bestaan, althans dat hoorden we in alle vroegte op de radio. Calamiteitencatering wordt ook ingezet ten behoeve van gestrande reizigers, bijvoorbeeld al s de trein weer eens niet rijdt.

Calamiteitencatering blijkt op internet op enkele honderden websites te staan, vooral van horecaondernemingen. Blijkbaar is het woord dus niet zo onbekend als wij even dachten. Het is een vakterm die je niet of niet vaak in de media aantreft. Het is dan ook geen algemeentalig woord. Te meer omdat de betekenis van het woord wel min of meer voorspeld kan worden op basis van de samenstellende delen, is calamiteitencatering vooralsnog geen woord voor het woordenboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *