holoportatie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Nederlands Dagblad schrijft vandaag over een nieuwe techniek: holoportatie. Daarmee kun je als hologram ‘geteleporteerd’ worden naar elders. Zo lijkt het net alsof je in persoon aanwezig bent bij iemand met wie je op afstand communiceert. Je hebt er wel een hololens en een holobril voor nodig, een soort virtual realitybril, maar daarmee, én met wat software, kun je je dan wel virtueel verplaatsen. Of met iemand een holografisch telefoongesprek voeren. Microsoft is druk bezig met de ontwikkeling van de relatief nieuwe techniek, al zal het nog wel even duren voor we werkelijk aan geholoporteerd kunnen worden.

We hebben er al eens eerder over geschreven, over hololenzen en holobrillen, maar het woord holoportatie is in de media nieuw. Op internet komt het al wel vaker voor. Het woord is een vertaling van holoportation, dat op zijn beurt verkort is van holographic teleportation.

Dat holoportatie al een plekje in het woordenboek verdient, is evident, maar ongetwijfeld zal de techniek voor een nog veel verdere uitbreiding van de woordenschat zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *