spuugmasker

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘Agenten ervaren het als ontzettend vernederend wanneer ze worden bespuugd. Daardoor loopt een spuugincident wel eens uit de hand,’ staat vandaag in het Algemeen Dagblad. Daarom wil de politie gaan onderzoeken of er bij arrestaties een spuugmasker kan worden gebruikt.

Een spuugmasker (of spuugkap) is een kap die een spuuggevaarlijke arrestant over het hoofd krijgt, waardoor hij misschien nog wel kan spugen, maar met zijn spuug geen anderen kan bevlekken. Dit zou – vooral als het om zieke arrestanten gaat – het risico verkleinen dat de arrestant een politieagent besmet.

Een spuugmasker is een hoofbedekkende kap, die aan de bovenzijde doorzichtig is, waardoor de ogen vrij blijven en de arrestant zijn omgeving dus kan blijven zien. Het deel dat voor de mond komst, is ondoorzichtig en vooral waterdicht.

Spuugmaskers of –kappen worden in sommige andere landen al wel gebruikt. De aanblik van een arrestant met spuugmasker over zijn hoofd, pleit tegen het gebruikt ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *