Alawistan

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over de Russische troepentrekking uit Syrië en blikt vooruit op de toekomst. Het ‘hartland’ van de Syrische machthebbers is vooralsnog veiliggesteld en de rest zou weleens van het land afgesplitst kunnen worden. Op die manier wordt Syrië opgesplitst in een alawitisch deel en de rest. Dat alawitische deel noemt De Telegraaf Alawistan.

Aardig bedacht, maar Syrië was tamelijk seculier voordat de oorlog uitbrak en de kans is dan ook niet zo groot dat het land genoemd wordt naar de religie van de machthebbers. De christenen en de druzen die onder Assad relatief veilig konden leven zouden daar misschien ook niet zo van gecharmeerd zijn. Nee, Alawistan zal het wel niet worden. En eerst moet Syrië natuurlijk uit elkaar vallen en opgeheven worden, voordat er nieuwe staten op het grondgebied kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *