duimaapje

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Eerder deze week was het nieuwjaar, althans in China, en is het jaar van de aap begonnen. Ter gelegenheid daarvan hebben sommige (rijke) Chinezen een nieuw huisdier gekocht: een duimaapje. Althans, dat schreef de Telegraaf gisteren.

Duimaapjes zijn piepkleine zijdeaapjes, dwergzijdeaapjes, die inheems zijn in het Amazonegebied. Ze zijn zo klein, met hun lichaam dat ongeveer 12 cm groot is, dat ze zich gemakkelijk aan iemands duim kunnen vasthouden. Dat doen ze dan ook graag en daarom worden ze duimaapjes genoemd.

Het woord duimaapje figureerde al wel hier en daar op internet, soms als naam voor een speelgoedaapje, maar als aanduiding voor het zijdeaapje is het woord nieuw, in elk geval in de media.

De duimaapjes kosten omgerekend ongeveer 4000 euro, maar de handel erin en het bezit ervan is illegaal in China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *