cadeautjesstress

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het is weer die tijd van het jaar: sinterklaas, kerst, oud en nieuw. Tot voor kort kregen gevoelige lieden in deze periode last van decemberstress, kerststress of zelfs sinterkerststress, maar NRC Handelsblad komt nu met een waardig alternatief voor deze vormen van stress, namelijk cadeautjesstress: ‘stress waaronder mensen lijden in de cadeaumaand, wanneer ze moeten bedenken wat ze iemand cadeau kunnen geven’.

Maar niet gevreesd: NRC kopt ‘Weg met de cadeautjesstress’ en die kop blijkt te verwijzen naar een net verschenen oplossing voor prangende vragen van het type ‘Wat geef ik mijn schoonmoeder met sinterklaas?’ of ‘Welk cadeautje geef ik het nieuwe liefje van mijn zoon op pakjesavond?’ Er is nu namelijk een cadeautjesapp waarmee dat soort vragen in één klap worden beantwoord: ‘Feli werkt net zo makkelijk als datingapp Tinder. Je ziet een foto van een cadeau met prijs en korte uitleg. Je swipet naar links als je het niks vindt, naar rechts voor misschien, en in het midden als je gelijk wil kopen. Heel handig: je krijgt cadeausuggesties waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht.’

Het nadeel van zo’n cadeautjesapp is natuurlijk wel dat hij ervoor zorgt dat de gebruiker niet zélf nadenkt over wat hij aan iemand moet geven. Dat zou op termijn weleens schadelijk kunnen zijn voor het probleemoplossende vermogen van de gulle gevers die tot voor kort jaarlijks zélf in staat moesten zijn een verrassend antwoord te bedenken op de altijd weer terugkerende vraag: ‘wat geef ik hem/haar dit jaar?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *