K3-meisje

geplaatst in: Woord van de dag | 1

Vanavond weten we wie de nieuwe K3 gaan vormen. Klaasje, Marthe, Hanne, Lisa, Jindra – ze zijn nog allemaal in de race om het nieuwe K3-trio te vormen. K3 is ooit genoemd naar de voornamen van de meisjes van het zingende trio, maar de voornaam speelt bij de huidige selectie van nieuwe K3-meisjes allang geen rol meer.

K3-meisje is – net als bondgirl – een soortnaam geworden. Rond 2000 was K3-meisje nog een soortnaam voor een (klein) meisje dat de K3-zangeresjes imiteerde, maar nu is het vooral een soortnaam voor een jonge volwassen vrouw die geschikt is om de K3-act op te voeren.

De vraag is dan natuurlijk: wanneer is zo’n jonge vrouw nu een echt K3-meisje? Ze moet de ‘girl next door’ zijn, niet al te bijzonder, een beetje gewoon zelfs, ze zou zó je buurmeisje kunnen zijn. Ze moet dus een beetje jong ogen en een jonge, frisse uitstraling hebben. En ze moet ook wel een beetje kunnen zingen, leuke danspasjes beheersen en ze moet vooral het K3-gevoel uitstralen. Ze moet dus lichtvoetige vrolijkheid brengen, vooral niet moeilijk (willen) doen. Aan die criteria voldoen talloze meisjes.

Voor de meisjes die vanavond niet worden geselecteerd om als K3 te gaan optreden, is er dan ook één troost: ook al gaan ze hun brood niet verdienen met de K3-act, ze blijven toch K3-meisjes. Want een K3-meisje, dat is gewoon een leuk meisje dat een aardig moppie kan zingen en een beetje kan dansen. En wie kan dat nu eigenlijk niet?

  1. Arnoud van den Eerenbeemt

    Dankzij de wonderen van het internet heb ik op een zonnig terrasje in een stoffig provinciestadje in India kunnen genieten van deze humoristische blog. Dhanyabat & namaskard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *